У Данії законодавчо заборонили спалювати Коран

У Данії законодавчо заборонили спалювати Коран

Укрінформ
Парламент Данії проголосував за законопроєкт, що забороняє спалювати релігійні писання, зокрема Коран.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Парламент Данії схвалив законопроєкт про заборону неналежного поводження з релігійними книгами, що є спробою скандинавської країни покласти край інцидентам зі спалюванням Корану, які спричинили напруженість у відносинах з мусульманськими країнами", - йдеться у повідомленні.

Проєкт схвалили 94 голосами представників керівних партій, 77 законодавців проголосували проти. Це сталося після низки випадків спалення Корану в Данії та сусідній Швеції, що викликало протести на Близькому Сході.

Порушникам нового закону загрожує штраф або позбавлення волі терміном до двох років. Міністр юстиції Данії Петер Гуммельгаард раніше заявляв, що цей закон важливий.

Мета закону - "захистити безпеку данців, водночас надаючи достатні можливості для критики релігії", - сказав урядовець.

Данська поліція зареєструвала понад 500 демонстрацій, пов’язаних з Кораном, протягом трьох місяців до 21 листопада, заявив головний національний інспектор поліції Петер Екеб’єрг на слуханні у парламенті. У більшості випадків протестувальники спалювали Коран.

Читайте також: Данія залучає армію для охорони синагог та посольства Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки Швеції (SAPO) заявила про підвищення оцінки рівня загрози країні до 4 за п’ятибальною шкалою на тлі зростання міжнародної напруги після акцій зі спаленням Корану.

У Швеції та Данії неодноразово відбувалися акції зі спалення примірників Корану. Низка країн, таких як Катар, Йорданія, Марокко, Туреччина, ОАЕ, Іран, Ірак та Ємен висловили протести у відповідь.

Фото: vlasno.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-