Експрезидента Мавританії засудили на п'ять років за корупцію

Експрезидента Мавританії засудили на п'ять років за корупцію

Укрінформ
Колишнього президента Мавританії Мохамеда ульд Абдель Азіза засудили на п'ять років ув'язнення за обвинуваченням у корупції.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Суд визнав експрезидента африканської країни винним у відмиванні грошей і зловживанні службовим становищем з метою незаконного збагачення.

66-річний Азіз став президентом у 2009 році після повалення його попередника Сіді ульд Шейх Абдаллахі внаслідок державного перевороту. Він очолював Мавританію до 2019 року.

Його судили разом із 10 особами, включаючи двох колишніх прем’єр-міністрів. Експрезидент наполягав на своїй невинуватості, назвавши процес «політично вмотивованим». Адвокати мають намір подати апеляцію.

Читайте також: Експрем'єра Пакистану Хана засудили до трьох років тюрми

Як зазначає RFI, на момент висунення обвинувачення, у березні 2021 року капітал Мохамеда ульд Абдель Азіза становив близько 67 мільйонів євро.

Виступаючи перед суддями, Азіз стверджував, що частина його незадекларованих статків походить від пожертв, які він отримав від нинішнього президента Мохамеда ульд Газуані одразу після його інавгурації.

Ексглава держави також запевняв, що всі продажі державного майна та державної землі, в яких його звинувачують, відбувалися абсолютно прозоро.

Читайте також: Сенат Румунії дозволив переслідувати експремєра у справі про COVID-закупівлі

При цьому суд звільнив від відповідальності двох колишніх прем'єр-міністрів, решта фігурантів справи дістали вироки, найсуворіші з яких — шість місяців ув'язнення і два роки умовно.

Як повідомляв Укрінформ, колишнього президента Мальдівів Абдуллу Яміна засудили за корупційні дії.до п'яти років позбавлення волі та штрафу у розмірі 5 мільйонів доларів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-