Президент Ірану здійснить візит до Росії

Президент Ірану здійснить візит до Росії

Укрінформ
Президент Ірану Ібрагім Раїсі прибуде із візитом до Росії у четвер, 7 грудня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Tasnim.

Раїсі відвідає РФ на офіційне запрошення російського президента Володимира Путіна. Лідер Ісламської держави під час візиту до Москви очолюватиме високопоставлену політично-економічну делегацію, йдеться у матеріалі.

Основними темами обговорення під час дводенного перебування Раїсі в РФ стануть розширення економічних відносин між Іраном і Росією, регіональні та міжнародні проблеми, а також останні події у секторі Гази, пише агенція.

Зазначається, що цей візит іранського президента до Росії стане другим після його вступу на посаду у серпні 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, у звіті від 9 жовтня експерти розвідки Великої Британії зазначили, що партнерство РФ із Іраном зміцнилося впродовж останніх років і було прискорене вторгненням Москви в Україну у лютому 2022 року. Зокрема аналітики повідомили про сотні безпілотних літальних апаратів та артилерійські боєприпасів, які були надані Іраном російській армії для здійснення атак на Україну.

Читайте також: Іран домовився з Росією про закупівлю винищувачів та гелікоптерів

Водночас Раїсі заперечив звинувачення у тому, що Іран відправляв безпілотники та іншу зброю до Росії для використання у війні проти України та допомагав РФ в будівництві заводу для виробництва БПЛА.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-