У США померла молодша сестра Фіделя та Рауля Кастро

У США померла молодша сестра Фіделя та Рауля Кастро

Укрінформ
На 91-му році життя померла Хуаніта Кастро - молодша сестра Фіделя і Рауля Кастро, яка провела десятиліття у вигнанні в США, борючись за повалення влади своїх братів на Кубі.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Як зазначається, Хуаніта Кастро померла від природних причин в одній з лікарень Маямі.

"Сьогодні померла Хуаніта Кастро, виняткова жінка та невтомний борець за справу Куби, яку вона так любила", – написала в Iнстаграмі співавтор автобіографії Кастро Марія Антонієта Коллінз.

Хуаніта Кастро, якій на момент смерті було 90 років, залишила Кубу у 1964 році через розбіжності зі своїми братами Фіделем та Раулем в ході Кубинської революції 1959 року. Вона оселилася у Маямі, де відкрила благодійну аптеку та пропрацювала в ній декілька десятиліть.

Хуаніта регулярно критикувала братів та навіть співпрацювала з ЦРУ під кодовим ім'ям "Донна" у спробах повалити кубинський уряд, про що вона публічно заявляла.

Фідель Кастро помер у 2016 році в Гавані. Раулю Кастро зараз 92 роки, він залишив посаду голови Комуністичної партії Куби у 2021 році. Молодший брат Фіделя Кастро став на чолі Куби 2006 року (формально - 2008-го). Він обіймав вищу керівну посаду до 2018 року, після чого на посаді голови Державної ради його замінив Мігель Діас-Канель.

Фото: bnn.network

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-