Нижня палата парламенту Франції підтримала заборону одноразових електронних сигарет

Нижня палата парламенту Франції підтримала заборону одноразових електронних сигарет

Укрінформ
Національна асамблея Франції одностайно проголосувала за заборону одноразових електронних сигарет, які містять нікотин і фруктові ароматизатори.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Parisien

"Вони не містять тютюну, але можуть містити нікотин – отруйну речовину. Ароматами, що нагадують дитинство, та яскравими кольорами вони приваблюють школярів", - пояснила одна з авторів законопроекту Франческа Паскіні.

Окрім шкоди для здоров'я, такі сигарети також шкодять довкіллю, адже мають літієві батарейки, які після використання забруднюють ґрунт.

Електронні сигарети продаються у Франції з 2020 року. І хоч вони заборонені для неповнолітніх, за даними «Альянсу проти тютюну», 15% французьких підлітків 13-16 років уже пробували одноразові прилади для куріння.

Читайте також: Австралія з нового року заборонить імпорт одноразових електронних сигарет

Тепер пропозицію про заборону одноразових сигарет має розглянути Сенат (верхня палата французького парламенту), аби запровадити її на початку 2024 навчального року.

Нагадаємо, минулого тижня міністр охорони здоров'я Франції Орельєн Руссо представив Національну програму боротьби проти тютюну на 2023-2027 роки. Одним із її пунктів якраз і була заборона одноразових сигарет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-