Оксфордський словник назвав словом року сленгове «rizz»

Оксфордський словник назвав словом року сленгове «rizz»

Укрінформ
В Оксфордському університету назвали словом року сленгове rizz - слово, яке використовують для означення чогось привабливого.

Про це йдеться на сайті університету, передає Укрінформ.

"Цей термін походить від частини слова charisma ("харизма"), що означає здатність когось приваблювати за допомогою стилю, чарівності або зовнішності", - йдеться у повідомленні.

Популярність цього слова різко зросла у 2023 році після того, як актор Том Голланд в інтерв’ю сказав: «У мене зовсім немає rizz. У мене обмежена rizz» ( "I have no rizz whatsoever, I have limited rizz").

Читайте також: Кембриджський словник обрав слово року, яке пов’язане зі штучним інтелектом

Під час відкритого голосування rizz випередило такі слова, як Swiftie (шанувальник Тейлор Свіфт), situationship (неформальні романтичні або сексуальні стосунки) та prompt (інструкція, що дається програмі штучного інтелекту).

Читайте також: Словом 2023 року за версією словника Вебстера став прикметник «автентичний»

Як повідомляв Укрінформ, укладачі Кембриджського словника (Cambridge Dictionary) англійської мови обрали словом 2023 року hallucinate, що перекладається як «галюцинувати», проте в контексті технологій штучного інтелекту має інше значення.

За версією словника Merriam-Webster словом року стало поняття "автентичний", популярність якого забезпечили, зокрема, дослідження у сфері штучного інтелекту та розвиток соцмереж.

Фото: Oxford Languages/фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-