Сі Цзіньпін заявив про значне зміцнення політичної довіри між Китаєм і Білоруссю

Сі Цзіньпін заявив про значне зміцнення політичної довіри між Китаєм і Білоруссю

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що за останній рік політична взаємодовіра між Китаєм і Білоруссю значно зміцнилася й Пекін готовий і надалі посилювати стратегічну координацію з Мінськом.

Про це йдеться в повідомленні МЗС КНР про переговори Сі з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Пекіні, передає Укрінформ.

«За останній рік політична взаємодовіра між двома країнами ще більше зміцнилася, а міжнародна співпраця стала тіснішою», - сказав Сі.

За його словами, Китай завжди розглядав відносини з Білоруссю зі стратегічної та довгострокової перспективи, рішуче підтримує Білорусь розвитку, який відповідає її національним умовам, і виступає проти втручання зовнішніх сил у внутрішні справи Білорусі.

При цьому Сі назвав Китай і Білорусь «важливими силами, які беруть участь у реформуванні та побудові глобальної системи управління» і пообіцяв посилювати координацію в рамках багатосторонніх механізмів, таких як ООН і Шанхайська організація співробітництва.

«Китай готовий і надалі зміцнювати стратегічну координацію з Білоруссю, сприяти практичному співробітництву та продовжувати поглиблювати китайсько-білоруські відносини», - додав лідер Китаю.

Лукашенко, своєю чергою, зазначив, що під керівництвом Сі Китай досяг великих успіхів у розвитку та запевнив, що Білорусь неухильно розвиватиме дружні відносини з Китаєм.

Читайте також: Міноборони Китаю готове співпрацювати з колегами зі США

У повідомленні не йдеться про результати переговорів, домовленості чи рішення, лише зазначається, що очільники Китаю і Білорусі обговорили будівництво глобальної інфраструктурної ініціативи Пекіна «Один пояс, один шлях», та згадується, що двоє також «обмінялися думками стосовно української кризи та інших питань».

Як повідомляв Укрінформ, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 3-4 грудня вдруге за цей рік відвідує Китай.

Раніше повідомлялося, що президенти Литви, Латвії та Польщі Гітанас Науседа, Едгарс Рінкевичс та Анджей Дуда бойкотували спільну фотографію на зустрічі ООН щодо зміни клімату COP28 у п'ятницю, тому що для неї також позував авторитарний лідер Білорусі Олександр Лукашенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-