Британія проведе розвідувальні польоти над Газою для пошуку заручників ХАМАС

Британія проведе розвідувальні польоти над Газою для пошуку заручників ХАМАС

Укрінформ
Велика Британія здійснить розвідувальні польоти над Східним Середземномор'ям, зокрема над Ізраїлем та сектором Гази, щоб допомогти з пошуком та порятунком заручників, яких викрав ХАМАС.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає Укрінформ.

Зазначається, що після терористичних нападів ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня уряд Великої Британії співпрацює з партнерами по всьому регіону, щоб забезпечити звільнення викрадених заручників, у тому числі британських громадян.

«На підтримку поточної діяльності з порятунку заручників Міністерство оборони Великої Британії здійснюватиме спостережні польоти над Східним Середземномор’ям, у тому числі в повітряному просторі над Ізраїлем і Газою», - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що літаки-розвідники не будуть озброєні та не виконуватимуть бойової ролі, їхнім завданням буде виключно пошук заручників.

У заяві наголошується, що лише інформація, яка стосується порятунку заручників, буде передана до відповідних органів, відповідальних за порятунок заручників.

Читайте також: ЦАХАЛ заявив про ліквідацію ще одного ватажка ХАМАС

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю і почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль оголосив операцію "Залізні мечі" та став обстрілювати місця базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів в Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-