У Нідерландах за напад на проросійського політика затримали неповнолітнього

У Нідерландах за напад на проросійського політика затримали неповнолітнього

Укрінформ
У Нідерландах за напад на проросійського політика, лідера партії FVD "Форум за демократію" Тьєррі Боде під час передвиборчого заходу в місті Гронінген затримали неповнолітнього хлопця.

Про це повідомляє NOS, передає кореспондент Укрінформу.

“Було затримано неповнолітнього підозрюваного з Гронінгена. Його вік не розголошується. Він досі перебуває під вартою, його допитує поліція. Про мотив нападу поки нічого не відомо”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі немає жодних подробиць про те, як почувається після нападу лідер партії “Форум за демократію” Тьєррі Боде, якого вчора ввечері вдарили пляшкою пива по голові.

Читайте також: У Нідерландах проросійського політика під час передвиборчого заходу вдарили пляшкою по голові

За словами поліції, Боде було надано допомогу в лікарні, після чого він зміг повернутися додому. Сьогодні вдень Боде планує поспілкуватися з журналістами.

Після вже другого нападу в FVD “Форум за демократію” вирішили розпочати кампанію зі збору коштів для особистої безпеки Боде та інших депутатів FVD.

Було проведено консультації з різними експертами з питань безпеки, після чого дійшли висновку, що треба значно посилити безпеку лідера партії FVD “Форум за демократію” Тьєррі Боде та інших депутатів. Зазначається, що йдеться про 100 000 євро, з яких наразі зібрано понад 97 000 євро.

Як повідомляв Укрінформ, у пабі нідерландського міста Гронінгена проросійського політика Тьєррі Боде під час передвиборчого заходу вдарили пляшкою пива по голові.

Читайте також: Нідерланди нададуть Україні додаткову військову допомогу на €2 мільярди

Це вже другий напад на лідера партії FVD "Форум за демократію" за короткий час.

Боде був у пабі разом з іншими кандидатами в депутати від FVD.

Нападник ударив політика по потилиці, а також у районі скроні. Його охоронець теж зазнав травми обличчя.

Охоронці схопили нападника та передали поліцейським.

Боде доправили до медичного центру при Гронінгенському університеті, де його оглянув хірург-травматолог.

Інший передвиборчий захід за участю політика, запланований у місті Зволле, довелося скасувати.

У жовтні лідера партії FVD (“Форум за демократію”) Тьєррі Боде вдарили парасолькою по голові перед лекцією в бельгійському місті Гент. Поліцейські відразу затримали зловмисника.

Боде часто критикують за проросійські погляди. Свого часу він очолював кампанію проти Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-