У Молдові пройшли обшуки у справі про нелегальну міграцію з України

У Молдові пройшли обшуки у справі про нелегальну міграцію з України

Фото
Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Молдови провело обшуки у Комратському і Тараклійському районах на півдні країни у справі про організацію нелегальної міграції з України через Молдову і далі в країни ЄС.

Про це повідомляє Newsmaker.md, передає Укрінформ.

За даними відомства, серед підозрюваних - працівники кількох підрозділів МВС: Прикордонної поліції, Генерального інспекторату міграції та Генінспекторату поліції.

Згідно з матеріалами розслідування, підозрювані організували злочинне угруповання, до якого крім громадян Молдови входили громадяни України, і від лютого 2022 року допомагали українським громадянам незаконно перетинати молдовський кордон. Після цього людям допомагали отримати документи, щоб потрапити до Євросоюзу.

Читайте також: Майже 20 тисяч чоловіків виїхали з України від початку війни, щоб уникнути призову - ВВС

У МВС не уточнили, чи були затримані після обшуків, зазначивши при цьому, що винним загрожує штраф до 67,5 тис. леїв або до семи років ув'язнення, а також заборона обіймати держпосади на строк до п'яти років.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Молдова видала українським прикордонникам 35 громадян України, які незаконно перейшли держкордон і опинилися на її території.

Фото: mai.gov.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-