Штати не відступлять перед викликами з боку Путіна та ХАМАС - Байден

Штати не відступлять перед викликами з боку Путіна та ХАМАС - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден наголосив що агресія, яку зараз чинять Путін і ХАМАС, загрожує інтересам нацбезпеки США і світу в цілому, тому Америка зберігатиме своє лідерство, щоб відповісти на ці виклики.

Про це передає Укрінформ із посиланням статтю президента США у The Washington Post.

«Сьогодні світ перебуває в переломній точці, коли вибір, який ми зробимо, зокрема щодо криз у Європі та на Близькому Сході, визначатиме напрямок нашого майбутнього для наступних поколінь», - зауважив Байден.

Він підкреслив, що і Путін, і ХАМАС намагаються «стерти сусідні демократії зі світової мапи».  І Путін, і ХАМАС сподіваються зруйнувати ширшу регіональну стабільність та скористатися хаосом. Америка не може та не дозволить цьому статися, наголосив президент США.

Читайте також: Конгрес США зрештою схвалить новий пакет допомоги Україні – сенаторка

Він підкреслив, що захист демократій відповідає власним інтересам національної безпеки Сполучених Штатів. І з цією метою США обʼєднують союзників і партнерів для протистояння агресії. 

«Світ очікує від нас розвʼязання проблем нашого часу. Це обов’язок лідера, і Америка буде на чолі цього. Бо якщо ми відійдемо від викликів сьогодення, ризик конфлікту може поширитися, а витрати на їх вирішення лише зростуть», - наголосив президент США. 

Читайте також: Огризко не бачить «зради» у підписанні Байденом тимчасового бюджету без допомоги Україні

Водночас він підкреслив, що Сполучені Штати не допустять розвитку такого сценарію.

«Така позиція лежить в основі мого підходу щодо підтримки народу України, який продовжує захищати свою свободу від жорстокої війни Путіна», зауважив Байден

Президент також наголосив, що відданість Америки безпеці України сьогодні – це інвестиція у власну безпеку США. Це запобігає виникненню більших конфліктів завтра, додав глава Білого дому. 

Читайте також: Маркарова пояснила, коли США можуть затвердити нову допомогу Україні

Байден також зауважив, що США не надсилають своїх військових на цю війну, однак підтримують зброєю та іншою допомогою разом з іншими понад 50 країнами. 

Лідер США також підкреслив необхідність підтримувати давнього союзника США, Ізраїль, який зараз відповідає на жорстоку атаку ХАМАС 7 жовтня.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-