Моравецький подав у відставку з посади прем'єра Польщі

Моравецький подав у відставку з посади прем'єра Польщі

Укрінформ
У перший день засідання Сейму нової каденції глава польського уряду Матеуш Моравецький подав у відставку.

Про це Моравецький повідомив під час свого виступу з трибуни нижньої палати польського парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

Політик зазначив, що згідно з рішенням президента Польщі Анджея Дуди він намагатиметься у визначений Конституцією країни термін створити уряд країни, який отримає вотум довіри у Сеймі.

Виконувач обов’язків прем’єра РП Моравецький з трибуни парламенту поінформував про здобутки свого уряду за останні чотири роки, закликаючи політиків інших партій знову підтримати його уряд.

Читайте також: У Польщі обрали маршалка Сейму

Президент Польщі Анджей Дуда раніше заявив, що доручить Моравецькому сформувати новий уряд. Міністр канцелярії президента РП Малгожата Папроцька повідомила в інтерв’ю PAP, що Дуда доручить Моравецькому місію формування нового уряду у понеділок ввечері після завершення засідання парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, 15 жовтня у Польщі відбулися парламентські вибори. За офіційними результатами, на виборах до Сейму перемогла правляча "Об’єднана правиця" Ярослава Качинського, однак вона втратила шанси на формування правлячої більшості.

Читайте також: Коаліціада у Польщі: Моравецький отримає право здійснити неможливу місію

У минулу п’ятницю, 10 листопада, чотири опозиційні партії підписали коаліційну угоду, формуючи правлячу більшість, що нараховує 248 депутатів при необхідному мінімумі в 231 депутатський голос.

Якщо Моравецький упродовж кількох тижнів не зможе сформувати уряд країни, який отримає вотум довіри у Сеймі РП, то у другу чергу місію створення нового уряду Польщі отримає від Сейму лідер "Громадянської коаліції" Дональд Туск.

Фото: 24tv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-