У справі про корупцію прем’єра Португалії сплутали з іншим міністром - ЗМІ

У справі про корупцію прем’єра Португалії сплутали з іншим міністром - ЗМІ

Укрінформ
Прокурори Португалії в ході розслідування справи про корупцію в уряді переплутали ім’я прем'єра країни Антоніу Кошти, який вже подав у відставку, з міністром економіки Антоніу Коштою Сілвою.

Про це повідомляє Euronews, передає Укрінформ.

Як зазначається, прокуратура неправильно розшифрувала записи прослуховування, які нібито вказують на причетність премʼєр-міністра Португалії до корупційного скандалу. Про це заявив адвокат одного з фігурантів справи, який повідомив, що помилку виявили під час допиту, і сказав, що прокурори визнали свою помилку.

Від Офісу генерального прокурора чи Верховного суду поки не було публічних коментарів.

Читайте також: Прем’єр Португалії подав у відставку через корупційне розслідування

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта подав президентові заяву про відставку на тлі розпочатого проти нього незалежного розслідування щодо корупції. Водночас Кошта відкинув звинувачення.

Державне міністерство повідомило, що воно є об'єктом незалежного розслідування Верховного суду щодо літієвих і водневих проєктів. Обшуки відбулися у резиденції прем'єр-міністра - Сан-Бенту у Лісабоні, спрямовані проти керівника апарату Вітора Ескаріа та членів уряду.

Президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза оголосив, що дострокові вибори парламенту відбудуться 10 березня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-