ЦАХАЛ заявляє про знищення командира ХАМАС, який перешкоджав евакуації жителів Гази

ЦАХАЛ заявляє про знищення командира ХАМАС, який перешкоджав евакуації жителів Гази

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію командира ХАМАС, який тримав у заручниках майже тисячу жителів Гази в лікарні Рантісі, не даючи їм евакуюватися.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Операція була проведена на підставі розвідданих Служби безпеки Ізраїлю й Управління військової розвідки. Винищувач завдав удару по Ахмеду Сіаму, командиру роти ХАМАС "Нассер-Радуан".

Два дні тому ЦАХАЛ повідомляв, що Сіам перешкоджав евакуації близько 1000 палестинців з лікарні Рантісі, що на півночі Гази.

ЦАХАЛ стверджує, що Сіам переховувався у школі аль-Бурак разом з іншими бойовиками.

Читайте також: МЗС Ізраїлю уточнило кількість загиблих унаслідок атаки ХАМАС

"Ахмед Сіам ще раз демонструє, що ХАМАС використовує цивільне населення сектору Гази як живий щит у своїх терористичних цілях", - йдеться в заяві ЦАХАЛ.

Армія оборони Ізраїлю також повідомила, що від початку операції захопила 11 опорних пунктів ХАМАС на півночі сектору Гази.

Військово-морські сили та Сухопутні війська Ізраїлю вночі завдали ударів по будівлях у північній частині Гази, які використовувалися бойовиками, а також по складах зброї, в тому числі тих, що належать військово-морським силам ХАМАС.

Читайте також: МЗС Ізраїлю уточнило кількість загиблих унаслідок атаки ХАМАС

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю заявила, що ХАМАС втратив контроль над північною частиною Гази, оскільки тисячі жителів переїхали на південь.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-