США та Індія спільно працюватимуть над вирішенням глобальних поточних криз - Держдеп

США та Індія спільно працюватимуть над вирішенням глобальних поточних криз - Держдеп

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен та прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді запевнили, що їх країни спільно працюватимуть над «вирішенням поточних криз, таких як війна Росії проти України та конфлікт на Близькому Сході».

Як передає Укрінформ з посиланням на повідомлення Держдепу, про це йшлося під час зустрічі Блінкена та глава уряду Індії у п’ятницю під час візиту держсекретаря до Нью-Делі.

Зазначається, що сторони підтвердили спільні підходи щодо тісного партнерства двох країн у Індо-Тихоокеанському регіоні та з глобальних питань.

«Вони наголосили на спільній роботі над вирішенням поточних криз, таких як війна Росії проти України та конфлікт на Близькому Сході», – йдеться в повідомленні.

Блінкен та Моді також обговорили ініціативи «з розширення стратегічного партнерства та створення відкритої, доступної та безпечної технологічної екосистеми».

Читайте також: Індія відмовилася платити за російську нафту в юанях

Блінкен та міністр оборони США Ллойд Остін перебувають у Нью-Делі, де проводять переговори з метою посилення Індії як регіональної противаги Китаю.

Держсекретар прибув до Індії ввечері в четвер із Південної Кореї, перед цим він брав участь у зустрічі міністрів закордонних справ G7 у Японії.

Індія, як і США, засудила ХАМАС і закликає до постійного гуманітарного доступу в секторі Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-