США завдали авіаудару по військових базах проіранських терористів на сході Сирії

США завдали авіаудару по військових базах проіранських терористів на сході Сирії

Укрінформ
Збройні сили США атакували військові бази проіранських терористів та їхніх проксі у східній частині Сирії, причетних до нападів на американські військові бази раніше.

Про це йдеться в офіційній заяві міністра оборони США Ллойда Остіна, оприлюдненій у середу, передає Укрінформ.

«Сьогодні, за розпорядженням президента Байдена Збройні сили США завдали удару в цілях самооборони по об’єкту на сході Сирії, який використовувався Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) Ірану та пов’язаними з ним угрупованнями», - зауважив глава Пентагону.

Удар був завданий двома американськими літаками F-15 по сховищу зброї та став відповіддю на серію атак по американських військових в Іраку та Сирії, здійснених підрозділами КВІР-Кудс.

«Сполучені Штати готові вжити подальших необхідних заходів на захист наших людей і наших об'єктів. Ми закликаємо проти будь-якої ескалації. Американський персонал продовжить виконувати місії з боротьби з "ІДІЛ" в Іраку та Сирії»,- підкреслив міністр оборони США.

Читайте також: США продовжили на рік економічні санкції проти Ірану

Як повідомляв Укрінформ, впродовж останніх тижнів Сполучені Штати посилили військову присутність в Іраку й Сирії у складі підрозділів, які запобігають поновленню активності ІГІЛ та інших терористичних угруповань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-