Військові РФ застрелили цивільного на окупованій території Грузії

Військові РФ застрелили цивільного на окупованій території Грузії

Укрінформ
Російські військові смертельно поранили громадянина Грузії під час спроби затримання біля лінії розмежування у Південній Осетії.

Про це повідомляє Ехо Кавказу із посиланням на грузинську Службу держбезпеки, передає Укрінформ. 

«6 листопада 2023 року в районі села Кірбалі Горійського муніципалітету на окупованій території під час спроби незаконного затримання місцевого жителя внаслідок пострілу з вогнепальної зброї з боку російських окупаційних сил загинув громадянин Грузії, а одного громадянина незаконно затримали. Активна комунікація ведеться з використанням усіх інструментів, доступних центральному уряду Грузії», – йдеться у повідомленні СДБ.

Відомо, що загиблий – літній місцевий житель. Інші подробиці інциденту не повідомляються.

На нього відреагувала президент Грузії Саломе Зурабішвілі. «Я глибоко обурена смертельним розстрілом з боку російських окупаційних сил громадянина Грузії під час його незаконного затримання», - написала вона в соцмережі Х.

За словами Зурабішвілі, це кричущий напад на грузинську державність. «Це вкотре розкриває справжню природу «брата-одновірця». Я негайно закликаю міжнародну спільноту однозначно засудити дії Росії, яка грубо та безсоромно порушила усі міжнародні норми», - наголосила вона.

Читайте також: Медведєв заявив, що Росія може приєднати до себе окуповані регіони Грузії

Лідер «Антиокупаційного руху» Давід Кацарова назвав інцидент «катастрофою». Він зазначив, що подія сталася біля церкви Ломіса неподалік села Кірбалі. «Росіяни вбили мирного жителя», - сказав Кацарова.

Село Кірбалі розташоване на території, яку Росія загарбала під час російсько-грузинської війни 2008 року.

Як повідомляв Укрінформ, в Очамчирському районі окупованої російськими військами Абхазії з'явиться новий пункт постійного базування військово-морського флоту РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-