Російські опозиціонери в ув’язненні проводять спільне голодування

Російські опозиціонери в ув’язненні проводять спільне голодування

Укрінформ
Російські опозиційні політики, засуджені на реальні терміни позбавлення волі, Олексій Навальний, Ілля Яшин, Володимир Кара-Мурза та інші 30 жовтня проводять одноденне голодування на відзначення Дня пам'яті жертв політичних репресій, традиції якого з’явилися в СРСР.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Акцію було запропоновано на початку жовтня Олексієм Навальним. Текст також підписали Ілля Яшин, Володимир Кара-Мурза, Лілія Чанишева, Даніель Холодний та Вадим Останін. Крім того, до акції приєднався Михайло Крігер. Усіх названих правозахисники раніше визнали політв'язнями.

Читайте також: Апеляційний суд у РФ залишив вирок Навальному - 19 років «за екстремізм»

Депутат Європарламенту від Литви Андрюс Кубілюс повідомив у соцмережі Х, що в День пам'яті жертв політичних репресій 25 членів Європейського парламенту виступили на підтримку російських політв'язнів. А тому числі тих, «хто сміливо бере участь у одноденному голодуванні, людей, які демонструють непохитну відданість справедливості».

За підрахунками правозахисного товариства «Меморіал», у Росії зараз понад 600 осіб переслідуються через політичні погляди або релігійні переконання. З початку 2014 року їхня кількість зросла у 15 разів, із 40 осіб. При цьому в організації визнають, що до їх моніторингу могли не потрапити сотні людей.

У часи СРСР відмова від їжі саме 30 жовтня могла каратися поміщенням у штрафний ізолятор чи карцер.

Читайте також: Кара-Мурзу в колонії вдруге поспіль запроторили до ШІЗО

Як повідомлялося, у Москві Басманний районний суд в рамках кримінальної справи щодо «участі в екстремістській спільноті» заарештував до 13 грудня адвокатів Ігоря Сергуніна, Олексія Ліпцера та Вадима Кобзєва, які представляють інтереси російського опозиціонера Олексія Навального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-