Білий дім не каже, чи повідомляв Ізраїль США про плани наземної операції в Газі

Білий дім не каже, чи повідомляв Ізраїль США про плани наземної операції в Газі

Укрінформ
Адміністрація Білого дому зберігає у таємниці суть комунікацій з ізраїльською стороною та не каже, чи повідомляли ізраїльтяни Сполучені Штати про деталі нової наземної операції.

Про це заявив у п’ятницю під час онлайн-брифінгу у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не вникатиму в подробиці розмов, які ми ведемо з нашими ізраїльськими колегами»,- зауважив представник Білого дому у відповідь на запитання, чи повідомляла ізраїльська сторона США про початок наземної операції ЦАХАЛ в Газі.

Крім того, Кірбі уникнув відповіді про те, чи впевнені в Білому домі, що Ізраїль прорахував усі наслідки наземної операції.

При цьому представник адміністрації зауважив, що не коментуватиме процесу ухвалення рішень ізраїльської сторони. За його словами, саме в Ізраїлі мають коментувати ці питання.

Читайте також: ЦАХАЛ здійснив другий за два дні нічний рейд у секторі Гази

Водночас Кірбі зазначив, що Вашингтон все ж поставив запитання владі в Ізраїлі, зокрема, щодо цілей, стратегії й часових рамок.

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль у п’ятницю розпочав активну операцію проти бойовиків ХАМАС в секторі Гази у відповідь на масштабний терористичний напад радикального угруповання 7 жовтня на військові об’єкти й мирні поселення в Ізраїлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-