Сі Цзіньпін вважає, що майбутнє людства залежить від взаєморозуміння Китаю та США

Сі Цзіньпін вважає, що майбутнє людства залежить від взаєморозуміння Китаю та США

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий співпрацювати зі Сполученими Штатами на принципах взаємної поваги й мирного співіснування над урегулюванням розбіжностей.

Про це йдеться у вітальному листі голови КНР учасникам щорічної гала-вечері Національного комітету з американсько-китайських відносин, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення МЗС Китаю.

«Китай готовий дотримуватися трьох принципів взаємоповаги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці у вибудовуванні відносин зі Сполученими Штатами, належно вирішувати розбіжності та спільно реагувати на глобальні виклики для досягнення спільного успіху та процвітання як двох країн, так і світу в цілому», - йдеться у листі.

Читайте також: Китай і США створили нові робочі групи для тіснішої комунікації в економіці та фінансах

Сі підкреслив, що те, чи зможуть Китай і Сполучені Штати встановити правильний шлях взаєморозуміння, матиме вирішальне значення для глобального миру і розвитку, а також для майбутнього людства.

Лідер Китаю висловив сподівання, що «Національний комітет із американсько-китайських відносин та друзі з усіх верств суспільства продовжуватимуть дбати і підтримувати китайсько-американські відносини» та сприятимуть розвитку двосторонніх зв’язків.

У МЗС КНР поінформували, що президент США Джо Байден також надіслав вітального листа учасникам гала-вечері, на якій щорічно нагороджують громадських діячів, які найбільше сприяли розвитку двосторонніх відносин.

Цього року нагороду Національного комітету з американсько-китайських відносин отримав, зокрема, колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер, який у липні здійснив поїздку до Пекіна й провів низку зустрічей із керівництвом країни, зокрема Сі Цзіньпіном.

Читайте також: Голова делегації американського Сенату назвав чесною і продуктивною розмову із Сі Цзіньпіном

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї відвідає США 26-28 жовтня і проведе з держсекретарем Ентоні Блінкеном переговори, які можуть відкрити шлях до зустрічі глав держав наступного місяця.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-