Двадцяти вантажівок гумдопомоги для Гази явно недостатньо - ООН

Двадцяти вантажівок гумдопомоги для Гази явно недостатньо - ООН

Укрінформ
Гуманітарні організації ООН заявляють, що перша колона з 20 вантажівок допомоги, яка прибула до Гази в суботу, є «лише невеликим початком і далеко не достатнім».

Як передає Укрінформ, у спільній заяві ВООЗ, Всесвітньої продовольчої програми, ПРООН, Фонд у галузі народонаселення та ЮНІСЕФ, йдеться про те, що понад 1,6 млн осіб гостро потребують гуманітарної допомоги.

«Найбільшому ризику піддаються вразливі верстви населення, а діти помирають з тривожною швидкістю й позбавлені права на захист, їжу, воду та медичну допомогу», - зазначають автори заяви.

Читайте також: Дві ракети влучили в табір біженців у центральній частині Гази, є загиблі - ЗМІ

Агентства закликають до гуманітарного припинення вогню, а також до негайного, необмеженого гуманітарного доступу до всієї території Гази.

«Гуманітарна ситуація в Газі була відчайдушною і до останніх бойових дій. Нині вона катастрофічна. Світ повинен робити більше», – наголошують в ООН.

Читайте також: Ердоган провів телефонну розмову з лідером ХАМАСу

Водночас, за словами речника Генсека ООН Стефана Дюжарріка, 20 вантажівок з гуманітарною допомогою, які в'їхали в Газу, не проходили перевірку на наявність зброї.

Він зазначив, що вони в'їхали за «прискореною процедурою», відповідно до якої ООН, Єгипту та Ізраїлю було заявлено про те, що в них міститься. Допомога була передана Червоному Хресту для подальшого розподілу.

Читайте також: Саміт в Єгипті завершився без домовленостей щодо Ізраїлю і ХАМАСу

Проте Дюжаррік стверджує, що надалі така процедура не використовуватиметься, причому невідомо, коли буде дозволено в'їзд більшої кількості вантажівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-