Макрон обговорив із президентом Чаду виведення французьких військ із Нігеру

Макрон обговорив із президентом Чаду виведення французьких військ із Нігеру

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон та перехідний президент Чаду Ідрісс Дебі обговорили деталі плану з виведення французьких військ із Нігеру.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Le Monde.

"Вони обговорили усі регіональні питання, включаючи Судан, Лівію і Нігер, а також повернення наших військових ресурсів до Франції", - йдеться у заяві Єлисейського палацу, яку цитує видання.

Змушена залишити Нігер після путчу в цій країні улітку, французька армія повинна евакуювати 1400 військовослужбовців та все їхнє спорядження здебільшого саме через територію Чаду. Французькі солдати вилетять із Нджамени (столиця Чаду), а контейнери з обладнанням мають прибути до порту Дуала в Камеруні. При цьому вони мають проїжджати через райони, де переховуються джихадистські угруповання. Експерти прогнозують, що через логістичні труднощі, цей процес може тривати до шести місяців, оскільки на батьківщину мають повернутись приблизно 2 000 контейнерів.

Читайте також: Хунта вимагає від представника ООН залишити Нігер

Як повідомляв Укрінформ, перші французькі солдати залишили Нігер 10 жовтня. Режим у Нігері зажадав їхнього виведення невдовзі після приходу до влади наприкінці липня. Президент Макрон оголосив про те, що французи залишають країну, наприкінці вересня.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-