У будівлю Конгресу США прорвалися активісти з вимогою припинити вогонь у Газі

У будівлю Конгресу США прорвалися активісти з вимогою припинити вогонь у Газі

Укрінформ
Велика група протестувальників проникла в будівлю Конгресу США, вимагаючи владу змусити Ізраїль припинити вогонь в секторі Гази, кількох активістів заарештували правоохоронці.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill.

Активісти організацій «Єврейський голос за мир» та IfNotNow виступили із закликом до Конгресу вжити заходів для припинення вогню між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС, яке контролює сектор Гази.

«Корінь насильства – це гноблення, і ми тут, щоб сказати «ні» від нашого імені, – заявив «Єврейський голос за мир» у соцмережах. – У нас є сила, щоб зупинити звірства проти палестинців. Ми відмовляємося стояти осторонь, поки ізраїльський уряд чинить геноцид проти палестинців у Газі».

Читайте також: У Йорданії тисячі людей влаштували протест біля ізраїльського посольства

Як зазначається, поліція зажадала від протестувальників припинити акцію, оскільки всередині будівель Конгресу демонстрації заборонені. Активісти не підкорилися, тож правоохоронці вдалися до арештів.

Поліція Капітолія не вказала кількість затриманих, але повідомила, що арешти тривають. Зокрема трьох осіб затримали за обвинуваченням у нападі на поліцейського.

Читайте також: Байден заявив, що Ізраїль не завдавав удару по лікарні у секторі Гази

За даними протестувальників, біля Капітолія зібралися 10 тисяч осіб, і ще 500 «перебувають усередині, щоб вимагати припинення геноциду уряду Ізраїлю і США в Газі».

Як повідомлялося, палестинська сторона звинуватила Ізраїль в ударі по лікарні у секторі Гази, внаслідок якого могли загинути сотні людей. Водночас в Армії оборони Ізраїлю заявили, що лікарня зазнала удару внаслідок збою при запуску ракети бойовиками "Ісламського джихаду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-