Експертка назвала головну мету візиту Путіна до Пекіна

Експертка назвала головну мету візиту Путіна до Пекіна

Ексклюзив
Укрінформ
Головною метою візиту президента країни–агресорки Володимира Путіна до Пекіна було отримання економічної підтримки для продовження війни проти України.

Таку думку висловила у коментарі Укрінформу експертка з питань Східної Азії, магістерка зовнішньої політики Наталія Плаксієнко-Бутирська.

«Те, що насамперед цікавило російську сторону, зрозуміло зі складу делегації. Вона була дуже потужною – два віцепрем’єри, міністри закордонних справ, фінансів, економічного розвитку, очільники «Роснефти» та «Сбербанку». Це вказує на економічний інтерес і бажання путінської делегації, враховуючи, що економічно Росія потерпає від війни, а Китай – це дуже серйозне «рятівне коло» для неї, і далі отримувати економічну підтримку, щоб продовжувати війну», - сказала експертка.

Читайте також: У Китаї Путіна помітили в супроводі офіцерів із ядерними валізами

Вона зауважила, що Росія наразі повністю покладається на торгівлю з Китаєм, а торгівля між двома країнами розвивається, «тобто ця підтримка є».

«Очевидно, що ця співпраця більше потрібна Росії, тому що Путін багато говорив про логістику і намагався пропонувати свої логістичні проєкти Китаю і запрошував його до участі в них», - зазначила Плаксієнко-Бутирська.

У цьому контексті вона зауважила, що для Росії дуже важливим є проєкт газогону «Сила Сибири-2», тому що Путін хоче «прилаштувати газ», який європейські країни не купують.

Читайте також: Лавров прибув до Пхеньяна готувати візит Путіна в КНДР

«Сі Цзіньпінь сказав, що цьому проєкту бути, тож, вочевидь, вони домовилися. Але з огляду на те, як довго йшли перемовини, і на те, що Китай перелаштовується на «зелену» економіку і «зелену» енергетику, і про це багато говорилося під час форуму «Один пояс, один шлях», то відповідно ці сфери - газова, нафтова й енергетична, на яких Росія наразі концентрується, стають застарілими для китайського бачення розвитку. Я думаю, якщо ця домовленість відбулась, з одного боку, в Китаю будуть гарні умови, а з іншого, це вже не є для нього «проєктом століття», - зауважила експертка.

Вона також зазначила, що для Китаю вигідна торгівля з Росією, тому що в них є спільний кордон, а Росія має великі ресурси, які можна отримати по землі, без прив’язки до морських шляхів.

Водночас на думку Плаксієнко-Бутирської, Китай буде «дуже зважено» дивитися на всі інфраструктурні проєкти і вкладання грошей.

Читайте також: Путін прилетів до Китаю

Як повідомлялося, президент країни-агресорки Росії Володимир Путін 17-18 жовтня відвідав Пекін для участі у третьому Форумі міжнародного співробітництва «Один пояс, один шлях» та переговорів із лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-