Місія ООН біля кордону Лівану та Ізраїлю потрапила під ракетний удар

Місія ООН біля кордону Лівану та Ізраїлю потрапила під ракетний удар

Укрінформ
Штаб місії ООН на кордоні Лівану та Ізраїлю постраждав під час обміну ракетними ударами між ЦАХАЛ та терористичним угрупуванням Хезболла.

Про це передає Укрінформ із посиланням на представництво тимчасових сил ООН у Лівані.

У повідомленні у соцмережі 𝕏 стверджується, що 15 жовтня під час перестрілки між Силами оборони Ізраїлю та терористами ліванського угруповання Хезболла було влучення ракети до штабу "блакитних касок".

Інцидент стався у місті Ен-Накура неподалік кордону з Ізраїлем.

Завдяки щасливому випадку при ударі ніхто не постраждав, хоча співробітники в цей момент перебували поза сховищем. Фахівці наразі з'ясовують, із якого боку вівся вогонь.

Читайте також: Штати евакуюють своє посольство у Лівані - ЗМІ

В ООН висловили жаль, що "попри всі зусилля, військова ескалація продовжується", і закликала "всі залучені сторони припинити вогонь та дозволити миротворцям допомогти знайти рішення".

"Ніхто не хоче, щоб ще більше людей постраждали або загинули. Нагадуємо усім сторонам, що атаки на цивільних осіб або на персонал ООН є порушеннями міжнародного права і можуть бути розцінені як воєнні злочини", – йдеться у заяві.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по посту Хезболли на півдні Лівану

Раніше повідомлялося, що ліванське терористичне угруповання Хезболла слідом за палестинським угрупуванням ХАМАС розпочало ракетні обстріли території Ізраїлю. ЦАХАЛ відповів ударами по позиціях терористів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-