Макрон застеріг президента Ірану від будь-якої ескалації конфлікту

Макрон застеріг президента Ірану від будь-якої ескалації конфлікту

Укрінформ
Емманюель Макрон застеріг президента Ірану Ебрагіма Раїсі в неділю, під час телефонної розмови "від будь-якої ескалації або продовження конфлікту" між Ізраїлем і ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють французькі ЗМІ із посиланням на Єлисейський палац.

"Іран, з огляду на його відносини з Хезболлою і Хамасом, несе відповідальність і повинен зробити все, що в його силах, щоб уникнути будь-якої регіональної пожежі", - наполягає Макрон.

Він також нагадав іранському президенту, що французи були та залишаються серед жертв і заручників терористичної організації ХАМАС, і що їх звільнення є "абсолютним пріоритетом для Франції".

Наразі відомо, що кількість французьких громадян, загиблих в результаті атак палестинського ісламістського руху проти Ізраїлю, зросла до 19 загиблих та 13 зниклих безвісти.

Нагадаємо: побоювання регіональної ескалації конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС посилилися в неділю, коли Тегеран заявив, що "ніхто не зможе гарантувати, що ситуація буде взята під контроль у разі наземного наступу в Газі". Також під час візиту до Катару міністр закордонних справ Ірану попередив про можливе "розширення конфлікту".

Читайте також: Франція висловлює солідарність з Ізраїлем - Макрон

Вашингтон заявив, що побоюється можливого втручання Ірану та відкриття ним "другого фронту на півночі". Про це розповів радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван в інтерв'ю телеканалу CBS.

Як повідомлялось, Ізраїль відклав початок наземної операції проти ХАМАС, яку планували на ці вихідні у секторі Гази, через несприятливу погоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-