Блінкен прибув з візитом до Саудівської Аравії

Блінкен прибув з візитом до Саудівської Аравії

Укрінформ
Це його п'ята зупинка в турі шістьма арабськими країнами, під час якого він намагається запобігти поширенню конфлікту між ХАМАС та Ізраїлем на близькосхідний регіон.

Про це пише BBC, передає Укрінформ.

Блінкен працює над тим, щоб арабські держави чітко засудили ХАМАС, а також виявили стриманість щодо дій Ізраїлю, коментує кореспондент BBC при Держдепартаменті США Барбара Плетт Ашер.

Читайте також: Блінкен зустрівся з палестинським лідером Аббасом

Міністерство закордонних справ Саудівської Аравії до прильоту Блінкена виступило, однак, із різкою критикою на адресу Ізраїлю, а не ХАМАС, засудивши те, що воно назвало нападами на беззахисних цивільних осіб.

Саудівська Аравія до нападу ХАМАС вела переговори про нормалізацію відносин з Ізраїлем, але зараз вони, мабуть, припинені.

Читайте також: Об’єднані Арабські Емірати застерегли Сирію від втручання у війну проти Ізраїлю

Нагадаємо: на початку року Ер-Ріяд відновив відносини з Іраном, і цього тижня спадкоємець принц Саудівської Аравії провів телефонну розмову з президентом Ірану. На думку кореспондента BBC, це одна з тем, яку має обговорити Блінкен із владою Саудівської Аравії — адже він просить союзників США застерегти Тегеран від втручання у конфлікт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-