Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Має настати покарання та справедливість, – Арсеній Яценюк про передачу конфіскованих російських активів

Має настати покарання та справедливість, – Арсеній Яценюк про передачу конфіскованих російських активів

Блоги
Укрінформ
кремль повинен відчути ефективність контрзаходів цивілізованого світу

Заморожені активи росії не покривають усіх втрат України. Але їх передача нашій державі й постраждалим громадянам – принципово важливий внесок у компенсацію за злочини агресора, – підкреслив голова КБФ, премʼєр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк.

Конфіскація заморожених у світі російських активів у розмірі понад 300 мільярдів євро – справа, якій присвячено значну увагу команди Київського Безпекового Форуму, зазначив він:  «Вважаю це завдання одним зі стратегічних пріоритетів України, про що не раз заявляв публічно і непублічно».

На його думку, дуже важливо розширювати коло однодумців і союзників, хто підтримує Україну в цій справедливій вимозі.

Голова КБФ підкреслив, що заявлена прем’єр-міністром Бельгії передача Україні 1,7 млрд євро, отриманих як податки на дохід від заморожених російських активів, –  «це лише перший крок. Але це правильний крок».

«За цим кроком мають бути зроблені наступні – схвалення рішення в державах Групи Семи про передачу Україні ресурсів агресора, створення механізму такої передачі і визначення процедури застосування», – підкреслив він.

«Вчинивши напад на Україну, агресор поставив себе поза міжнародним законом. кремль повинен відчути ефективність контрзаходів цивілізованого світу. Покарання має настати. Має настати справедливість», – наголосив Арсеній Яценюк.

Київський Безпековий Форум

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-