Боррель запросив на екстрену зустріч глав МЗС Євросоюзу представників Ізраїлю та Палестини

Боррель запросив на екстрену зустріч глав МЗС Євросоюзу представників Ізраїлю та Палестини

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель запросив на сьогоднішню надзвичайну неформальну зустріч міністрів закордонних справ країн Євросоюзу представників Ізраїлю та Палестини.

Про це він повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Я запросив міністра закордонних справ Ізраїлю Елі Коена приєднатися до зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, яку я скликаю сьогодні в другій половині дня. Я також запросив міністра закордонних справ Ріяда Аль-Малікі виступити на засіданні і представити позицію Палестинської адміністрації», – написав Боррель.

Читайте також: Ізраїль розслідуватиме прорахунки вже після війни - речниця Сил оборони

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 10 жовтня, в Омані за ініціативою високого представника ЄС Жозепа Борреля відбудеться надзвичайна неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС. Ця зустріч буде присвячена реагуванню на ситуацію, що склалася у зв’язку з нападом ХАМАС на Ізраїль.

Вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни та мобілізував 300 тис. резервістів для відповіді на терористичну атаку і вторгнення ХАМАС.

Читайте також: Єврокомісія терміново перегляне фінансову допомогу для Палестини

Кількість загиблих внаслідок атак ХАМАС сягнула 900 осіб. Серед загиблих – двоє громадянок України.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що протягом ночі завдали ударів по понад 200 цілях у секторі Гази. Також зазначається, що на території Ізраїлю було знайдено 1500 тіл терористів ХАМАС, і жоден бойовик ХАМАС не перетнув кордон Ізраїлю з понеділка ввечері.

За даними ООН, понад 180 тис. людей стали переселенцями за останні 24 години в секторі Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-