ЄС посилює безпеку єврейських громад після нападу ХАМАС на Ізраїль

ЄС посилює безпеку єврейських громад після нападу ХАМАС на Ізраїль

Укрінформ
Після масованої атаки, яку бойовики ХАМАС розпочали проти Ізраїлю минулої суботи, Європейський Союз та його країни-члени вживають скоординованих заходів із підвищення рівня захисту та безпеки для єврейських громад та релігійних установ на території Євросоюзу.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу повідомив речник Європейської комісії Крістіан Віганд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми свідомі того, що атаки ХАМАС на Ізраїль також впливають на єврейську спільноту та на її безпеку в Європі. Ми перебуваємо у тісному контакті із єврейськими спільнотами по усій Європі, щоб відповісти на їх занепокоєння щодо безпеки та щодо можливих інцидентів», - сказав речник.

Він нагадав, що безпека єврейських громад у Європі є ключовою частиною стратегії ЄС із боротьби з антисемітизмом, що була прийнята два роки тому. ЄС, за словами речника, тісно співпрацює з країнами-членами у питаннях дотримання безпеки таких громад, оскільки практичні заходи у цьому напрямку належать до компетенції саме країн-членів ЄС.

«Країни-члени зобов’язалися забезпечити кращий захист єврейських громад та відповідних інституцій. Про це йдеться у спеціальній резолюції Європейської ради, що була ухвалена в 2019 році. У розвиток цього рішення Європейська комісія утворила робочу групу за участю країн-членів та представників єврейських спільнот для підтримки таких зусиль. Європейська комісія також надає фінансування від ЄС для кращого захисту відповідних публічних та релігійних місць», - зазначив Віганд.

Читайте також: У США немає прямої інформації про зв'язок Ірану з атаками ХАМАС на Ізраїль - Білий дім

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Внаслідок атак ХАМАС в Ізраїлі загинули 800 людей. Серед загиблих - дві громадянки України.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель оголосив про те, що завтра, 10 жовтня, у гібридному форматі відбудеться термінова зустріч міністрів закордонних справ ЄС для обговорення ситуації в Ізраїлі та для визначення подальших кроків Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-