Блінкен: Ми солідарні з урядом і народом Ізраїлю

Блінкен: Ми солідарні з урядом і народом Ізраїлю

Укрінформ
Сполучені Штати однозначно засуджують жахливі напади терористів ХАМАСУ на Ізраїль, у тому числі на цивільних, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в його заяві, поширеній у суботу.

«Тероризм ніколи не має виправдання, – зазначив Блінкен. – Ми солідарні з урядом і народом Ізраїлю і висловлюємо наші співчуття у зв'язку з загибеллю ізраїльтян в результаті цих нападів. Ми залишатимемося в тісному контакті з нашими ізраїльськими партнерами».

За словами держсекретаря, Сполучені Штати підтримують право Ізраїлю на самозахист.

Читайте також: «Буде потрібна тривала й потужна кампанія»: Байден поговорив з Нетаньягу

Як повідомлялося, по центральних та південних районах Ізраїлю в суботу вранці було завдано масованого ракетного удару. Унаслідок масштабної атаки ХАМАС по Ізраїлю загинуло щонайменше 100 людей, ще понад 900 - постраждали.

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет.

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

ЄС, США, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-