Французьке подружжя хоче повернути собі скарб, помилково проданий за безцінь

Французьке подружжя хоче повернути собі скарб, помилково проданий за безцінь

Укрінформ
Власники унікальної африканської маски, яку вони продали антиквару за 150 євро, а той згодом вторгував за неї на аукціоні 4,2 мільйона євро, домагаються скасувати цю угоду. Адвокат спирається на прецедентне право та «помилкове» уявлення його клієнтів про ціну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Le Monde.

Звільняючи свій будинок у 2021 році, подружжя вирішило продати кілька речей. Серед них була й африканська маска, за яку вони вторгували 150 євро. Через пів року вони виявили, що той самий предмет насправді є надзвичайно рідкісною маскою Фанга, і на аукціоні в Монпельє за нього вторгували 4,2 мільйона євро.

Читайте також: Франція страхуватиме свої компанії, які готові інвестувати в Україну

Подружжя вважає, що антиквар їх ошукав, тому подало скаргу. За їх словами, спеціаліст ніколи не виставляв цей предмет у своїй крамниці. Він повернувся, щоб розпитати про його походження, адже предмет був привезений з Габону дідом чоловіка, колоніальним губернатором в Африці на початку 20-го століття.

Спираючись на прецедентне право, згідно з яким "помилка" продавця робить договір недійсним, якщо вона стосується суті предмета договору, адвокат позивачів сподівається домогтися анулювання угоди, оскільки його клієнти "помилково" вважали, що маска нічого не коштує.

В очікуванні судового рішення, а розгляд справи може зайняти до п'ятнадцять років, адвокат вже добився арешту коштів, отриманих від перепродажу. Понад 3 мільйони євро на рахунку антиквара заморозили окремою ухвалою суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-