Азербайджан опублікував план реінтеграції жителів Карабаху

Азербайджан опублікував план реінтеграції жителів Карабаху

Укрінформ
У понеділок Баку оприлюднив текст плану з реінтеграції жителів Карабаського регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє інформагентство Азертадж.

Зазначається, що реінтеграція втілюватиметься в рамках територіальної цілісності та суверенітету Азербайджанської Республіки на основі Конституції, законів та міжнародних зобов’язань Азербайджану.

«Незалежно від етнічної, релігійної або мовної приналежності, гарантуються рівність прав і свобод кожного, у тому числі безпека кожного (жителя Карабаху – ред.)», – йдеться у повідомленні.

Так, керування на територіях, де проживають вірмени, здійснюватиметься через спеціальні представництва президента Азербайджану Ільхама Алієва, а після проведення виборів будуть сформовані муніципалітети. Азербайджанське громадянство жителі регіону отримуватимуть відповідно до чинних законодавчих документів країни.

Читайте також: Місія ООН вперше за майже 30 років відвідає Нагірний Карабах

Також процес роззброєння та демобілізації у Карабаху добігає кінця, у жителів вилучається уся зброя. Вірмени з регіону можуть залучатися до роботи у місцевих правоохоронних органах.

Окрім цього, у регіоні буде введена національна валюта Азербайджану – манат. Фермерам надаватимуться субсидії, а також вони звільнятимуться від усіх податків, окрім земельного.

Для вірменських жителів діятиме загальноприйнята в країні система оплати праці, соцвиплат, а також пільги, соцпослуги та програми зайнятості.

Азербайджан гарантує жителям Карабаського регіону право на збереження культури, свободу віросповідання та використання вірменської мови.

Читайте також: Папа Римський каже, що уважно стежить за «драматичною ситуацією біженців з Нагірного Карабаху»

Як повідомлялося, 21 вересня відповідальний за контакти з вірменськими жителями Карабаху Рамін Мамедов на зустрічі з представниками вірменських жителів регіону в місті Євлах представив плани з реінтеграції вірменського населення Карабаху.

Окрім цього, на зустрічі була підкреслена важливість найшвидшої реалізації планів згідно із заявою Міноборони Азербайджану від 20 вересня щодо припинення антитерористичних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-