Філіппіни разом із союзниками розпочали військово-морські навчання

Філіппіни разом із союзниками розпочали військово-морські навчання

Укрінформ
У понеділок, 2 вересня, у водах Філіппін розпочалися спільні двотижневі військово-морські навчання за участі сил із Маніли, Великої Британії, Канади, Японії та США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Завдяки цій демонстрації сили та активній участі наших союзників і партнерів, «Sama Sama» виходять за межі звичайних військових навчань. Це символ нашого міцного партнерства та нашої спільної відданості безпеці та стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні», – сказав командувач ВМС Філіппін Торібіо Адачі.

Цьогорічні навчання «Sama Sama» проходитимуть у південній частині острова Лусон і включатимуть військово-морські навчання у таких сферах як протичовнова боротьба, протиповітряна оборона та пошуково-рятувальні роботи, повідомили у ВМС Філіппін.

Зазначається, що у тренуваннях візьмуть участь понад 1800 учасників.

П’ять суден: два із США та по одному із Великої Британії, Канади та Японії, приєдналися до навчань на Філіппінах, які триватимуть до 13 жовтня.

Читайте також: Південна Корея і США провели антитерористичні навчання біля кордону з КНДР

ВМС Австралії, Франції, Індонезії та Нової Зеландії також долучилися, відправивши спостерігачів та експертів.

Військові навчання у водах Філіппін відбуваються на тлі напруження в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні після того, як Китай встановив плавучий бар’єр у Південно-Китайському морі, до якого входить Західно-Філіппінське море.

Як повідомлялося, 25 серпня берегова охорона Китаю встановила плавучий бар’єр у південно-східній частині мілини Скарборо в Південно-Китайському морі, перегородивши філіппінським рибальським суднам доступ до багатого рибою району.

Наступного дня берегова охорона Філіппін заявила, що зняла плавучий бар’єр, встановлений військовими Китаю.

Фото: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-