Індія попросила Канаду надати інформацію про вбивство лідера сикхів

Індія попросила Канаду надати інформацію про вбивство лідера сикхів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар заявив, що країна відкрита для розгляду будь-якої "конкретної" інформації, наданої Канадою щодо вбивства лідера сикхів Хардіпа Сінгха Ніджара у червні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Джайшанкар сказав, що індійський уряд повідомив Канаді, що він відкритий для розслідування будь-яких "релевантних" обвинувачень щодо вбивства, наполягаючи на непричетності Делі до справи. Він виступив на заході у Нью-Йорку перед виступом на Генеральній Асамблеї ООН у вівторок.

Читайте також: Канадські сикхи протестують проти уряду Індії через вбивство лідера

"По-перше, ми сказали канадцям, що це (позасудові вбивства – ред.) не є політикою уряду Індії. По-друге, ми сказали канадцям, що якщо у вас є щось конкретне, якщо у вас є щось релевантне, дайте нам знати – ми відкриті для розгляду", – підкреслив очільник індійського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, що напруженість між країнами виникла цього тижня після того, як прем’єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що його країна має "достовірні докази", що пов'язують Індію з вбивством лідера сикхів, громадянина Канади Хардіпа Сінгха Ніджжара, якого Індія оголосила терористом у 2020 році.

Індія відкинула ці звинувачення, назвавши їх "абсурдними".

Читайте також: Індія призупиняє видачу віз канадцям на тлі скандалу через вбивство лідера сикхів

25 вересня Канада публічно звинуватила індійський уряд у можливій причетності до вбивства сикхського сепаратистського активіста на канадській землі після того, як отримала дані від розвідувального альянсу "П'ять очей" (FVEY).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-