По всій Франції пройшли мітинги проти поліцейського насильства та расизму

По всій Франції пройшли мітинги проти поліцейського насильства та расизму

Відео
Укрінформ
У Парижі та інших містах Франції у суботу, 23 вересня, відбулися масові акції проти поліцейського насильства та «системного расизму».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє MalayMail.

"Десятки тисяч людей вийшли на акції протесту у Франції вчора на знак протесту проти насильства з боку поліції", - йдеться у повідомленні.

У Парижі демонстранти різного віку тримали плакати з написами "Зупиніть насильство з боку держави" тощо.

Зокрема, протестувальники мали на увазі статтю 435-1 Кодексу внутрішньої безпеки, введену у дію в 2017 році, яка розширює можливість працівників органів правопорядку застосовувати зброю у разі відмови підозрюваного виконувати їх вимоги.

Читайте також: Папа Франциск у Марселі помолився з десятками тисяч вірян

Акції протесту відбулися лише через три місяці після вбивства поліцейським юнака неподалік Парижа під час перевірки автомобіля, що спричинило тижневі заворушення в Парижі та в інших містах.

Демонстранти відреагували на заклик лівих радикалів, зокрема крайньо лівої групи - LFI.

Профспілки заявили, що близько 80 000 людей приєдналися до протестів по всій Франції, зокрема 15 000 демонстрантів зібралися у Парижі, але міністерство внутрішніх справ назвало іншу кількість - 31 300 мітингарів по всій країні та 9 000 у Парижі.

Уряд Франції засудив «неприйнятне насильство» під час акцій у Парижі після того, як кількох офіцерів поліції демонстранти заблокували у поліцейській машині.

Зазначається, що сотні людей у чорному та в капюшонах влаштували окрему ходу від основного багатотисячного маршу у Парижі. Вони розбили вікна у відділенні банку та кидали предмети в автомобіль поліції, який застряг у заторі.

Поліція Парижа заявила, що на поліцейську машину напали демонстранти з ломом, і лише втручання працівників спецпідрозділу поліції дозволило звільнити заблокований автомобіль. У поліції повідомили, що в ході демонстрацій троє офіцерів отримали легкі поранення.

Як повідомлялося, Францією прокотилася хвиля заворушень після того, як 27 червня поліцейський застрелив 17-річного хлопця, який не зупинився за наказом.

Від початку заворушень, спровокованих загибеллю підлітка, в країні було затримано кілька тисяч осіб, а французький бізнес зазнав збитків на 1 мільярд євро.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-