Хунта Нігеру обурюється, що її представникам не дали виступити на Генасамблеї ООН

Хунта Нігеру обурюється, що її представникам не дали виступити на Генасамблеї ООН

Укрінформ
Режим, що прийшов до влади внаслідок державного перевороту в Нігері, звинуватив керівництво ООН в особі її генерального секретаря Антоніу Гутерреша у блокуванні участі країни в засіданні Генеральної асамблеї ООН.

Про це передає Укрінформ з посиланням на AFP.

Гутерреш «збився зі шляху під час виконання своєї місії, перешкоджаючи повній участі Нігеру в 78-й сесії Генеральної асамблеї ООН», йдеться в заяві хунти.

Нігер відрядив в ООН свого нового міністра закордонних справ, але Гутерреш відмовився взяти до відома офіційний список делегатів від цієї країни та заблокував виступ представників Ніамея.

Читайте також: Хунта в Нігері заборонила діяльність міжнародних організацій

У секретаріаті ООН повідомляють, що вони отримали два різних запити на виступ на Генеральній асамблеї: один - від самопроголошеної влади, а інший - від поваленого уряду. Тому питання було передано на розгляд Комітету з перевірки повноважень, який зазвичай не збирається до осені.

Читайте також: Ув’язнений хунтою президент Нігеру звернувся до суду, щоб його звільнили

Як повідомлялось, у липні до влади в Нігері прийшла так звана Національна рада із захисту батьківщини. Військові заколотники посадили під арешт обраного президента Базума та влаштували державний переворот.

Держави-члени Ради безпеки ООН рішуче засудили спробу неконституційної зміни законного уряду Республіки Нігер і вимагають негайного звільнення президента Мохамеда Базума.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-