Папа Франциск їде до Марселя, де молитиметься за мігрантів

Папа Франциск їде до Марселя, де молитиметься за мігрантів

Укрінформ
Папа Римський Франциск розпочинає дводенний візит до найбільшого міста на півдні Франції - Марселя.

Зокрема, 86-річний понтифік відправить месу на стадіоні "Велодром", на якій буде присутній президент Франції Еммануель Макрон, передає Укрінформ.

Перший пункт папської програми - зустріч із шістдесятьма єпископами з країн Середземномор'я (у цій спільноті Іспанія, Португалія, Франція, Італія та Мальта з європейської сторони та п'ять країн Магрибу: Марокко, Алжир, Лівія, Мавританія та Туніс).

"Проблема Середземномор'я - це проблема, яка мене турбує. Тому я їду до Франції. Експлуатація мігрантів - це злочин… Середземномор'я - це цвинтар, але не найбільший. Найбільший цвинтар знаходиться в Північній Африці (найбільше мігрантів прибуває в середземноморські країни з Африки - ред.)», - наголосив Папа Римський.

Читайте також: У Папи Римського заявили про підтримку територіальної цілісності України

Проблема міграції близька Папі Франциску, який з моменту свого обрання в 2013 році постійно засуджує риторику відторгнення і політику закритих дверей.

Папа прибуває до Марселя на тлі найбільшої міграційної кризи останнього часу після масового напливу мігрантів з Африки на острів Лампедуза. Саме цей італійський острів, розташований між Тунісом і Сицилією, був місцем його першого папського візиту в липні 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-