У Швейцарії заборонили носити одяг, який закриває обличчя

У Швейцарії заборонили носити одяг, який закриває обличчя

Укрінформ
Парламент Швейцарії після національного голосування заборонив носіння одягу, який повністю закриває обличчя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Відповідний законопроєкт був ініційований Швейцарською народною партією. 51% населення країни підтримали заборону на всенародному референдумі два роки тому, йдеться у матеріалі.

Заборона стосуватиметься усього одягу, який повністю закриває обличчя, але особлива увага буде зосереджена на мусульманському одязі, зокрема паранджі. Водночас закривати обличчя дозволятиметься у місцях відправлення культу, для захисту здоров’я або під час святкування карнавалів.

За носіння забороненого одягу у громадських місцях порушники зобов’язуватимуться сплатити штраф у розмірі 1000 франків (1116 доларів США).

Читайте також: У Франції суд підтримав заборону на носіння хіджабів у школах

Під час голосування мусульманські групи розкритикували кампанію із заборони закривання обличчя. Зокрема Ісламська центральна рада Швейцарії заявила, що референдум свідчить про поширення антимусульманської ненависті у країні.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Ірану ухвалив законопроєкт «Про хіджаб та цнотливість», який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років та штрафи за порушення ісламського дрес-коду.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-