Тайвань помітив китайський авіаносець «Шаньдун» біля своїх кордонів

Тайвань помітив китайський авіаносець «Шаньдун» біля своїх кордонів

Укрінформ
Китайський авіаносець «Шаньдун» із групою бойових кораблів ВМС Китаю пройшов на відстані близько 100 км від південно-східного узбережжя Тайваню у західну частину Тихого океану для проведення навчань.

Про це повідомило тайванське міністерство оборони в соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

В оборонному відомстві також зазначили, що вранці було виявлено 11 китайських військових літаків, включаючи винищувачі J-16, які увійшли в ідентифікаційну зону протиповітряної оборони острова.

«Шаньдун» (Shandong) є другим і найновішим китайським авіаносцем, введеним в експлуатацію у 2019 році. Корабель брав участь у військових навчаннях навколо Тайваню у квітні, діючи в західній частині Тихого океану. У червні він також проходив Тайванською протокою відносно недалеко від острова.

Зауважимо, в суботу через Тайванську протоку пройшли два військові кораблі Сполучених Штатів та ВМС Канади в рамках операції з підтримки судноплавства. Це була їхня друга спільна місія від червня.

Читайте також: Байден розповів про зустріч із прем’єром Китаю на саміті G20

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати вперше схвалили надання Тайваню прямої військової допомоги на суму $80 мільйонів у рамках програми зовнішнього військового фінансування (Foreign Military Financing, FMF), призначеної для допомоги урядам суверенних незалежних держав.

Фото: OSINTdefender

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-