Прем'єр Ізраїлю закликав хасидів утриматися від подорожей до Умані

Прем'єр Ізраїлю закликав хасидів утриматися від подорожей до Умані

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу попросив хасидів утриматися від традиційного щорічного паломництва до Умані на Рош га-Шана — юдейський Новий рік, який почнеться з 15 по 17 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

Нетаньягу наголошує, що поїздка до Умані на Рош га-Шана небезпечна, навіть якщо уряд Ізраїлю надає допомогу таким паломникам.

Читайте також: В Умань їдуть хасиди - у місті встановили особливий режим

"Громадяни Ізраїлю, які їдуть до України, повинні нести особисту відповідальність за свої поїздки", - заявив він на засіданні уряду.

"Не завжди нас Бог оберігав, як на європейській землі, так і на українській", - додав Нетаньягу.

Він назвав паломництво небезпечним з огляду на ризики ракетних та дронових атак, адже в Умані немає достатньої кількості укриттів, які б захистили паломників.

Уряд при цьому виділив 4 мільйони шекелів (близько $1 млн) на допомогу паломникам. Ці кошти підуть на центри регулювання черг на кордоні, надання допомоги для прискорення перевірок безпеки за погодженням з владою та службами безпеки України, а також на штаби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: В Умані у районі паломництва хасидів заборонили продаж алкоголю

Як повідомляв Укрінформ, Президент України під час телефонної розмови з Прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу обговорили питання забезпечення повноцінного функціонування безвізу для українців та шляхи гарантування безпеки паломників-хасидів під час щорічного відвідання Умані.

Під час святкування Рош га-Шана в Умані 15 - 17 вересня діятиме заборона на продаж алкоголю та піротехнічних засобів, поліція перевірятиме усіх осіб, які прибувають до міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-