У Китаї оголосили червоний рівень небезпеки через тайфун «Саола»

У Китаї оголосили червоний рівень небезпеки через тайфун «Саола»

Укрінформ
У північно-східних регіонах Китаю оголосили найвищий, червоний, рівень небезпеки природних катастроф через наближення потужного тайфуну «Саола», дев’ятого від початку року.

Про це попередив Національний метеорологічний центр КНР, передає Укрінформ із посиланням на Xinhua

Станом на ранок четверга тайфун перебував у Південно-Китайському морі приблизно за 330 км на південний схід від узбережжя провінції Гуандун і рухався до материка зі швидкістю 10-15 км на годину.

Синоптики очікують, що впродовж четверга і п’ятниці «Саола» досягне китайського берега й принесе сильні зливи з поривчастим вітром у прибережні райони провінції Гуандун та сусідні провінції Фуцзянь, Гонконгу і Тайваню. В цей період тут прогнозують від 100 до 220 мм опадів. 

Потужний вітер спричинить шторми в північно-східній частині Південно-Китайського моря і Тайванській протоці. 

Щоб запобігти жертвам, Метеорологічний центр рекомендував скасувати на час негоди всі масові зібрання як на відкритому повітрі, так і в приміщеннях, призупинити роботи на відкритих майданчиках та евакуювати людей, які проживають у вразливих будинках.

Читайте також: У Південній Кореї евакуювали 10 тисяч осіб через тайфун «Ханун»

Місцевій владі рекомендовано підготувати рятувальників для надання допомоги постраждалим та вжити заходів для запобігання можливих геологічних катастроф.

Як повідомляв Укрінформ, тайфун «Лан» спричинив зливи переважно у західній частині Японії, внаслідок чого постраждали 49 людей.

Фото: Future Publishing / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-