Тайвань заявив про різке зростання напруженості в протоці через маневри армії Китаю

Тайвань заявив про різке зростання напруженості в протоці через маневри армії Китаю

Укрінформ
Міністерство оборони Тайваню заявило про відновлення військової активності китайської армії навколо острова й попередило про можливе різке зростання військової напруженості в Тайванській протоці.

Як передає Укрінформ, про це оборонне відомство повідомило в соцмережі X (колишній Твіттер).

Зокрема, впродовж останньої доби тайванські військові виявили 24 літаки НВАК (Народно-визвольної армії Китаю – ред.), включаючи винищувачі J-10 і J-16, літак дальнього радіолокаційного виявлення KJ-500, транспортні Y-9 і безпілотники.

При цьому 12 літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, яка вважається неформальним кордоном між материком і островом, або увійшли до південно-західної зони ідентифікації тайванської ППО.

Спільне з літаками бойове патрулювання в Тайванській протоці здійснювали п’ять кораблів китайської армії.

Читайте також: Китайська армія на масштабних навчаннях відпрацювала оточення Тайваню

«Триваючі в регіоні масштабні військові маневри НВАК можуть призвести до різкої ескалації напруженості та погіршення регіональної безпеки», - заявили в тайванському оборонному відомстві.

Там наголосили, що підтримка миру і стабільності в Тайванській протоці є спільною відповідальністю і острова, і материка та закликали Пекін негайно припинити всі односторонні дії, які підривають регіональну стабільність.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Тайваню запропонував рекордний оборонний бюджет на 2024 рік у розмірі понад 600 мільярдів нових тайванських доларів (близько $19 мільярдів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-