Ердоган сам поїде до Путіна домовлятися про «зерновий коридор» - ЗМІ

Ердоган сам поїде до Путіна домовлятися про «зерновий коридор» - ЗМІ

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган поїде в Росію на зустріч із президентом Володимиром Путіним для обговорення продовження дії Чорноморської зернової ініціативи, хоча раніше йшлося про те, що російський диктатор може приїхати з візитом в Туреччину.

Про це повідомляє видання Yeni Şafak з посиланням на джерела в адміністрації президента Туреччини, передає Укрінформ.

“Згідно з інформацією, отриманою з джерел в адміністрації президента, майбутній візит президента Ердогана до Росії має критичне значення для досягнення угоди (зернової - ред.)”, - йдеться у тексті.

Видання вказує, що тоді, як планується візит президента Туреччини в Росію, Україну відвідає головний радник президента Туреччини Акіф Килич, а міністр закордонних справ Хакан Фідан здійснить візити в Україну та Росію.

Згідно з інформацією, отриманою з президентських джерел, візит Ердогана стане найважливішим кроком для продовження угоди про "зерновий коридор", оскільки у Туреччині бачать підстави вважати, що “якось можна знайти точку згоди”.

Зазначається, що Туреччина не вважає новий маршрут "коридору" без участі Росії прийнятним.

Читайте також: Лише Ердоган здатен повернути Путіна до «зернової угоди» - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Президент України повідомив, що Україна створила альтернативний "зерновий коридор" у Чорному морі, однак він потребує посилення протиповітряного захисту.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-