Країни Західної Африки виключили причетність «вагнерівців» до перевороту в Нігері

Країни Західної Африки виключили причетність «вагнерівців» до перевороту в Нігері

Укрінформ
За оцінками комісара з питань миру та безпеки Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС) Абделя-Фатау Мусахі, ПВК «Вагнер» не причетні до держперевороту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Під час виступу комісар ЕКОВАС заявив, що бойовики ПВК «Вагнер» не причетні до держперевороту в африканській країні, проте можуть використати події в Нігері на власну користь.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен висловив аналогічне припущення щодо дій найманців Євгена Пригожина у Нігері. «Я думаю, що те, що сталося і що продовжує відбуватися у Нігері, не було спровоковано Росією чи «Вагнером», але…вони намагалися скористатися цим», – зазначив він.

Читайте також: Росія може залучити «вагнерівців», якщо в Нігері почнеться збройний конфлікт – експерт

Водночас Блінкен зауважив, що США були стурбовані тим, що «вагнерівці» можуть «проявити себе» в деяких частинах регіону Сахель.

Раніше у Нігері група військових заявила про усунення від влади демократично обраного президента Мохамеда Базума та його уряду.

Читайте також: Африка посіла друге місце після Європи у планах Путіна – експерт

Як повідомляв Укрінформ, лідери держав-учасниць Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС) ухвалили рішення розгорнути свої війська з метою «відновлення конституційного порядку» в Нігері, заявивши водночас про відданість мирному врегулюванню.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-