Західноафриканські країни заявили про розгортання військ для введення в Нігер

Західноафриканські країни заявили про розгортання військ для введення в Нігер

Укрінформ
Лідери держав-учасниць Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС) ухвалили рішення розгорнути свої війська з метою "відновлення конституційного порядку" в Нігері, заявивши водночас про відданість мирному врегулюванню.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у комюніке за результатами саміту ЕКОВАС, що відбувся у четвер в нігерійській столиці Абуджі.

"Було прийнято рішення… віддати наказ про розгортання Сил постійної готовності ЕКОВАС з метою відновлення конституційного порядку в Республіці Нігер", - наголошується в документі.

Читайте також: У Нігері хунта погрожує вбити президента, якщо сусідні країни спробують втрутитися

Водночас у наступному пункті комюніке вказується на рішення "підкреслити свою незмінну відданість відновленню конституційного порядку мирними засобами".

Також у документі міститься заклик до країн-партнерів та інституцій, в тому числі ООН та Африканський союз, підтримати зусилля ЕКОВАС із забезпечення "швидкого відновлення конституційного порядку" в Нігері.

Як повідомляв Укрінформ, у Нігері група військових заявила про усунення від влади демократично обраного президента Мохамеда Базума. Вони заблокували органи виконавчої влади. Низка європейських держав, серед них і Україна, засудили державний переворот у Республіці Нігер.

Читайте також: США не бачать ознак причетності «Вагнера» до подій у Нігері - Держдеп

При цьому хунта у Нігері погрожує вбити президента, якщо сусідні країни спробують втрутитися.

Фото: ecowas.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-