Тайфун «Ханун» знеструмив понад 17 тисяч господарств на острові в Японії

Тайфун «Ханун» знеструмив понад 17 тисяч господарств на острові в Японії

Укрінформ
Тайфун "Ханун" приніс сильні дощі у деякі райони острова Кюсю в Японії, спричинивши збої в електропостачанні та призупинення руху швидкісних потягів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Kyodo.

Японське метеорологічне агентство попередило, що через тайфун можливі селеві потоки та повені.

Читайте також: У Японії через тайфун постраждали десятки людей, скасовані понад 200 авіарейсів

Серед призупинених залізничних перевезень маршрути сполученням між станціями Кумамото та Кагосіма-Тюо, а також сполученням між станціями Такео-Онсен та Нагасакі.

За даними Kyushu Electric Power Co, близько 17 630 домогосподарств у префектурах Кумамото, Оіта, Міядзакі та Кагосіма постраждали внаслідок відключень електроенергії станом на 10 години ранку середи.

За даними метеорологічного агентства, станом на 14:00 за місцевим часом тайфун «Ханун» йшов зі швидкістю вітру до 144 км на годину.

Читайте також: У Японії через тайфун на острові Окінава закрили аеропорт та магазини

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок потужного тайфуну, що вразив на початку тижня на острів Окінава, щонайменше одна людина загинула та ще 35 постраждали.

Сильний вітер з поривами до 200 км/год та зливи спричинили на Окінаві знеструмлення близько 210 тисяч домогосподарств (34% усіх будинків) та перебої з мобільним і Інтернет-зв’язком. Через негоду на Окінаві повністю закривали летовище та призупиняли роботу кур’єрських служб, крамниць та аптек.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-