Ультраправа партія Ірландії переживає кризу через чутки про крадене золото

Ультраправа партія Ірландії переживає кризу через чутки про крадене золото

Укрінформ
Крайня права Національна партія Ірландії переживає кризу через заяви про викрадення золота з її сховища, що послабило позиції її засновника та лідера Джастіна Баррета.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

23 липня у Твіттері від імені Джастіна Баррета було повідомлено, що зі сховища партії в Дубліні вилучена «значна» кількість золота і що Баррет попросив поліцію втрутитися. Коментатори у Твіттері назвали ймовірну крадіжку підлим вчинком.

Поліція Ірландії майже одразу повернула золото вартістю в 400 тисяч євро. Але питання виникли до того, як у сховищі партії взагалі опинилось золото, кому воно належить та чи справді його викрадали.

Поліція Дубліна далі проводить розслідування за звинуваченням у крадіжці зі сховища партії. За даними місцевих ЗМІ, поліція вважає, що власне Національна партія володіє лише невеликою частиною золота, а рештою володіють її партійні керівники. Сам Баррет сказав, що запас золота був накопичений на випадок "обвалу валютних курсів".

Читайте також: Ірландія обстоюватиме якнайшвидший початок переговорів про вступ України до ЄС

У понеділок Національна партія Ірландії повідомила, що "через переважну відсутність довіри з боку активних членів партії" усунула Джастіна Баррета з посади лідера політсили та призначила на посаду його заступника Джеймса Рейнольдса. Втім сам Баррет заперечує це.

Національна партія заснована у 2016 році, вона не має обраних представників. Партійні збори зазвичай збирають кілька десятків людей.

Лідер партії Джастін Баррет відомий тим, що публічно цитував Гітлера, а на довиборах до парламенту у Дубліні набрав 0,7% голосів.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із Прем’єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром участь ірландського бізнесу у відновленні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-