У Парижі приземлився перший евакуаційний рейс з Нігеру

У Парижі приземлився перший евакуаційний рейс з Нігеру

Укрінформ
Перший літак з цивільним населенням в рамках евакуації з Нігеру, влаштованої Францією, приземлився в паризькому аеропорту Шарль де Голль вночі з вівторка на середу.

Як повідомляє Укрінформ, про це передає Le Parisien.

«На борту літака Airbus A330 перебувають 262 особи, в тому числі близько 12 немовлят», - заявила ввечері міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна.

Вона також сказала, що майже всі пасажири є громадянами Франції, крім них, на борту були португальці, бельгійці, ефіопи й ліванці.

Додається, що вночі мав також приземлитися другий літак з французами, нігерійцями, німцями, бельгійцями, канадцями, американцями, австрійцями та індійцями на борту.

Наразі уряд Франції запланував виліт чотирьох літаків для евакуації й сподівається завершити операцію до полудня середи.

Зазначається, що евакуація французьких військовослужбовців, розташованих в Нігері, поки не передбачається.

Як передавав Укрінформ, уряд Італії також вирішив евакуювати своїх громадян із Нігеру, де минулого тижня стався військовий переворот.

Читайте також: США не виключають, що Росія прагне скористатися нестабільністю в Нігері

Як повідомлялося, у Нігері група військових заявила про усунення від влади демократично обраного президента Мохамеда Базума та його уряду. Низка європейських держав, серед них і Україна, засудили державний переворот у Республіці Нігер.

Фото: LP / Olivier Corsan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-