Через зливи на півночі Китаю евакуювали майже мільйон людей

Через зливи на півночі Китаю евакуювали майже мільйон людей

Укрінформ
На півночі Китаю внаслідок принесених тайфуном «Доксурі» екстремальних злив, які від суботи накрили Пекін та сусідні з ним муніципалітет Тяньцзінь і провінцію Хебей, вже загинули щонайменше 20 людей, більше 30 зникли безвісти і майже мільйон евакуйовані у безпечні місця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

Зокрема, за останніми даними столичної влади, в Пекіні на кінець вівторка підтверджено загибель від стихії 11 людей і щонайменше 27 вважаються зниклими безвісти.

Щоб запобігти більшій кількості жертв із найбільш небезпечних районів міста евакуйовано понад 52 тисячі жителів, перекрито 107 доріг у гірських мікрорайонах і призупинено роботи на понад 4 тисячах будівельних майданчиків.

У Тяньцзіні на кінець дня вівторка негода завдала менших збитків і руйнувань. Влада міста не повідомляє про загиблих, однак завчасно переселила 35 тисяч мешканців розташованих біля річок будинків, остерігаючись розливу.

У провінції Хебей, що знаходиться західніше Пекіна, на вечір вівторка повідомили про дев’ятьох загиблих і шістьох зниклих безвісти та загалом близько 847 тисяч евакуйованих до безпечних місць.

За даними влади провінції, через негоду вже постраждало близько 650 га сільськогосподарських угідь.

Принесені тайфуном «Доксурі» зливи дістались і провінція Шаньсі, яка знаходиться далі на захід від Хебей. Там через загрозу підтоплень і зсувів тимчасово переселили з небезпечних районів більше 42 тисяч людей.

Для проведення невідкладних пошуково-рятувальних робіт та допомоги постраждалим від негоди в регіоні Пекін, Тяньцзін і Хебей центральний уряд Китаю виділив близько $15,4 мільйона (110 мільйонів юанів) екстреного фінансування.

Крім того, всім 12 постраждалим від тайфуну «Доксурі» провінціям, як повідомили в Міністерстві фінансів КНР, уряд направить близько $120 мільйонів (842 мільйони юанів) на запобігання стихійним лихам і пом’якшення наслідків збитків, завданих сільськогосподарським і водним ресурсам.

Читайте також: На сході Канади сильні зливи: сотні людей евакуйовані, четверо зникли безвісти

За прогнозами синоптиків сильні зливи в Пекіні, Тяньцзіні й Хебеї триватимуть до середи й потім повинні піти на спад.

Як повідомляв Укрінформ, до Японії наближається новий потужний тайфун «Ханун» (Khanun), який найближчими днями може накрити сильними вітрами та зливами південно-західні регіони Окінава та Амамі.

Китайські метеорологи очікують, що «Ханун», який стане шостим тайфуном від початку року, дістанеться східнокитайської провінції Чжецзян і може спричинити небезпечні штормові припливи у прибережних районах провінції, які можуть тривати до четверга.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-